Terveysportti käytännön työssä

Julkaistu 21.10.2020

Terveydenhuollon ammattilainen kohtaa päivittäin kysymyksiä, joihin vastauksen hakeminen on tarpeen. Terveysportin jatkuvasti päivittyvät hoito-ohjeet, maan kattavin lääketietokokoelma sekä lukuisat aputietokannat varmistavat sen, että ajantasainen tieto aina pitkäaikaissairauksien hoidosta akuuttitilanteisiin on koko ajan saatavillasi.

Tällä kurssilla tutustut Terveysportin sisältöön. Terveysportti on sivusto, joka tukee terveydenhuollon ammattilaisten työtä tarjoamalla tarvittavan lääketieteellisen tiedon yhdessä paikassa. Terveysportti päivittyy jatkuvasti ja se sisältää useita hyödyllisiä tietokantoja, muun muassa Lääkärin tietokannat ja Duodecim lääketietokannan. Terveysportista löydät myös linkit muihin tieteellisiin julkaisuihin, lääketieteellisiin kuvastoihin ja moniin muihin hyödyllisiin työtä tukeviin tietokantoihin. Tämän kurssin myötä osaat käyttää tietokantoja entistä tehokkaammin ja monipuolisemmin.

Tekijät

LT, ihotautien erikoislääkäri Kristiina Airola toimii Lääkärin tietokantojen asiantuntijalääkärinä Kustannus Oy Duodecimissa.

FM Marja Forsell toimii Duodecim lääketietokantojen toimituspäällikkönä Kustannus Oy Duodecimissa.

LL Veli-Pekka Puurunen toimii Lääkärin tietokantojen asiantuntijalääkärinä Kustannus Oy Duodecimissa.

YTM Hanna Turunen toimii verkko-oppimisen asiantuntijana Kustannus Oy Duodecimissa.

Avaa verkkokurssi

Oppimateriaali

Verkkokurssi

Laajuus

20 minuuttia

Kohderyhmä

Terveydenhuollon ammattilaiset ja opiskelijat

Arviot

/ 534 arviota
Muistuttaa mistä mitäkin löytyy Terveysportissa (käytän sitä aktiivisesti työssäni). Joidenkin yksittäisten osioiden tarkempi huomaaminen vasta nyt kurssin myötä. Osa tulee jatkossa päivittäiseen käyttöön.
Tiivis kurssi jossa oleellisimmat asiat lyhyesti esitettyinä, ei vie aikaa montaa minuuttia, mutta helpottaa varmasti työtehtävien hoitamista!
Terveysportti on niin laaja-alainen kokonaisuus, että on hyvä olla olemassa tällaisia pikakursseja ja muistutuksia siitä, mitä kaikkea Terveysportista löytyy.