Turvallinen lääkehoito

Julkaistu 7.1.2015 • Päivitetty 13.2.2018

Turvallinen lääkehoito ja lääkityksen kokonaisarvio ovat paljon muutakin kuin yhteis- tai haittavaikutusten tarkistamista. Hyvä lääkehoito edellyttää lääkäriltä yhteistyötä potilaan kanssa sekä opittujen tietojen ja aiempien kokemusten hyödyntämistä.

Tällä kurssilla kertaamme turvallisen lääkehoidon perusteet. Kurssin jälkeen tunnistat omassa toiminnassasi lääkehoidon toteuttamiseen liittyvät riskit ja tiedät, miten voit vähentää niitä. Pystyt tarjoamaan potilaallesi turvallisempaa lääkehoitoa. Kurssi soveltuu sekä kertaukseksi kokeneille ammattilaisille että opastukseksi uran alkuvaiheessa oleville.

Tämä kurssi on osa Oppiportin Potilasturvallisuus–koulutuskokonaisuutta. Kokonaisuus koostuu yhdeksästä verkkokurssista ja Potilasturvallisuuden perusteet –verkkokirjasta. Jokainen verkkokurssi käsittelee potilasturvallisuuden kannalta keskeisen aihealueen. Verkkokoulutus on tehty yhteistyössä HUS:n potilasturvallisuuden ohjausryhmän kanssa.

Tekijät

Outi Lapatto-Reiniluoto, LT, Sisätautien ja kliinisen farmakologian erikoislääkäri.

Ei käyttöoikeutta sisältöön

Oppimateriaali

Verkkokoulutus

Laajuus

20 minuuttia

Kohderyhmä

Terveydenhuollon ammattilaiset

Arviot

/ 13846 arviota
Hyvää käytännön tietoa.
Kurssin keskeisin anti oli kaikki mitä verkkokurssissa oli. Ikävä kyllä suurin osa on päässyt unohtumaan, vaikka toki jotain muistikin.