Gynekologisen laparoskopian leikkaustyypit ja komplikaatiot

Julkaistu 22.2.2012 • Päivitetty 30.10.2018

Gynekologisessa kirurgiassa on hyvä hallita erilaiset tyyppileikkaukset ja oppia tunnistamaan ja välttämään mahdolliset komplikaatiot.

Kurssin avulla voit tutustua erilaisiin gynekologisiin laparoskooppisesti toteutettuihin tyyppileikkauksiin. Videoilla esitellään myös harjoittelutekniikoita ja mahdollisia leikkauksen yhteydessä ilmeneviä komplikaatioita.

Tämä kurssi on osa Gynekologisen laparoskopian perusteet -koulutuskokonaisuutta. Kokonaisuus koostuu kolmesta verkkokurssista, jotka suositellaan käymään seuraavassa järjestyksessä: Gynekologisen laparoskopian ABC, Gynekologisen laparoskopian leikkausvaiheet ja -menetelmät ja Gynekologisen laparoskopian leikkaustyypit ja komplikaatiot.

Erikoistumispisteet Gynekologisen laparoskopian perusteet -koulutuskokonaisuudesta: Helsingin yliopiston lääketieteellinen tiedekunta on hyväksynyt koulutuskokonaisuuden teoreettiseksi kurssimuotoiseksi koulutukseksi seuraavasti: Päätös HY19/029, alat (tuntimäärä): Naistentaudit ja synnytykset (6), Yleiskirurgia (6), Kirurgia / runkokoulutus (6).

Tekijät

LL, Ewa Jokinen, on naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri ja toimii osastonlääkärinä HYKS:n naistenklinikan gynekologisella leikkausosastolla.

LKT, dosentti Päivi Härkki on naistentautien, synnytysten ja gynekologisen endokrinologian erikoislääkäri ja toimii HYKS:n Naistenklinikan gynekologisella leikkausosastolla.

LT, Jyrki Jalkanen on naistentautien ja synnytysten sekä gynekologisen sädehoidon erikoislääkäri ja toimii ylilääkärinä KSSHP:n synnytysten ja naistentautien yksikössä.

LT, dosentti Jari Sjöberg on naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri ja toimii ylilääkärinä ja linjajohtajana HYKS:n naistentautien leikkaustoimintalinjalla.

LL, Marjaleena Setälä on naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri ja toimii ylilääkärinä Päijät-Hämeen keskussairaalan synnytys- ja naistentautien osastolla.

LL Jaana Fraser on naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri ja toimii naistentautien ja synnytysten ylilääkärinä Pohjois-Karjalan keskussairaalassa (Siun sote).

LKT Juha Mäkinen on naistentautien ja synnytysten sekä Gynekologisen endoskopian/urogynekologian erikoislääkäri ja toimi ylilääkärinä TYKS:n naistenklinikalla vuoden 2017 loppuun ja toimii nyt Turun yliopiston synnytys- ja naistentautiopin emeritusprofessorina.

Ei käyttöoikeutta sisältöön

Oppimateriaali

Verkkokurssi

Laajuus

180 minuuttia

Kohderyhmä

Naistentauteihin ja synnytyksiin erikoistuneet ja erikoistuvat lääkärit

Arviot

/ 38 arviota