Gynekologisen laparoskopian leikkausvaiheet ja -menetelmät

Julkaistu 22.2.2012 • Päivitetty 27.8.2018

Kirurgisia taitoja voi käytännön harjoittelun lisäksi kehittää katsomalla ja havainnoimalla leikkauksia.

Kurssilla pääset seuraamaan leikkausvaiheita ja -menetelmiä videoiden avulla ja saat siten lisävarmuutta laparoskooppisiin leikkauksiin.

Tämä kurssi on osa Gynekologisen laparoskopian perusteet -koulutuskokonaisuutta. Kokonaisuus koostuu kolmesta verkkokurssista, jotka suositellaan käymään seuraavassa järjestyksessä: Gynekologisen laparoskopian ABC, Gynekologisen laparoskopian leikkausvaiheet ja -menetelmät ja Gynekologisen laparoskopian leikkaustyypit ja komplikaatiot.

Erikoistumispisteet Gynekologisen laparoskopian perusteet -koulutuskokonaisuudesta: Helsingin yliopiston lääketieteellinen tiedekunta on hyväksynyt koulutuskokonaisuuden teoreettiseksi kurssimuotoiseksi koulutukseksi seuraavasti: Päätös HY19/029, alat (tuntimäärä): Naistentaudit ja synnytykset (6), Yleiskirurgia (6), Kirurgia / runkokoulutus (6).

Tekijät

LL, Ewa Jokinen, on naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri ja toimii osastonlääkärinä HYKS:n naistenklinikan gynekologisella leikkausosastolla.

LKT, dosentti Päivi Härkki on naistentautien, synnytysten ja gynekologisen endokrinologian erikoislääkäri ja toimii HYKS:n Naistenklinikan gynekologisella leikkausosastolla.

LT, Jyrki Jalkanen on naistentautien ja synnytysten sekä gynekologisen sädehoidon erikoislääkäri ja toimii ylilääkärinä KSSHP:n synnytysten ja naistentautien yksikössä.

LT, dosentti Jari Sjöberg on naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri ja toimii ylilääkärinä ja linjajohtajana HYKS:n naistentautien leikkaustoimintalinjalla.

LL, Marjaleena Setälä on naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri ja toimii ylilääkärinä Päijät-Hämeen keskussairaalan synnytys- ja naistentautien osastolla.

LL Jaana Fraser on naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri ja toimii naistentautien ja synnytysten ylilääkärinä Pohjois-Karjalan keskussairaalassa (Siun sote).

LKT Juha Mäkinen on naistentautien ja synnytysten sekä Gynekologisen endoskopian/urogynekologian erikoislääkäri ja toimi ylilääkärinä TYKS:n naistenklinikalla vuoden 2017 loppuun ja toimii nyt Turun yliopiston synnytys- ja naistentautiopin emeritusprofessorina.

Ei käyttöoikeutta sisältöön

Oppimateriaali

Verkkokurssi

Laajuus

90 minuuttia

Kohderyhmä

Naistentauteihin ja synnytyksiin erikoistuneet ja erikoistuvat lääkärit

Arviot

/ 72 arviota