Terveydenhuollon laskentatoimi

Julkaistu 19.3.2019

Terveydenhuollossa tulee pyrkiä viisaaseen rahankäyttöön. Terveydenhuollon toiminnan laadulliseen kehittämiseen osallistuvan ammattilaisen on hyödyllistä ymmärtää toiminnan taloudelliset perusteet. Tavoitteena on tuottaa mahdollisimman suuri hyöty kansalaisille.

Koulutuksessa käsitellään terveydenhuollon laskentatoimen perusteita sekä terveydenhuollon johtamista palvelevan laskentatoimen sovelluksia. Harjoittelemme soveltamista lasku- ja pohdintatehtävillä.

Koulutuskokonaisuuden verkkokurssit on suunnattu terveydenhuollon johtamiseen ja kehittämiseen osallistuville ja muille terveydenhuollon ammattilaisille sekä kaikille lääkäreille ja lääketieteen opiskelijoille.

Koulutuskokonaisuuteen kuuluvat sisällöt

  • Terveydenhuollon laskentatoimen sovelluksia (Verkkokurssi)
  • Terveydenhuollon laskentatoimen perusteet (Verkkokurssi)
Avaa koulutuskokonaisuus

Oppimateriaali

Koulutuskokonaisuus

Laajuus

3 tuntia

Kohderyhmä

Kohderyhmänä ovat kaikki lääkärit ja lääketieteen opiskelijat sekä kaikki terveydenhuollon johtamiseen ja kehittämiseen osallistuvat muut terveydenhuollon ammattilaiset.

Erikoistumispisteet

Tampereen yliopiston lääketieteen yksikkö on hyväksynyt koulutuskokonaisuuden teoreettiseksi kurssimuotoiseksi koulutukseksi seuraavasti: Päätös UTA19/038, alat (tuntimäärä): Terveydenhuolto (3), Terveydenhuolto (Erikoishammaslääkärikoulutus) (3), Hallinnon koulutus (3).

Arviot

/ 2 arviota