Esipuhe

Lasten infektiosairaudet
Ville Peltola, Marjo Renko ja Harri Saxén
18.11.2020

Lasten infektiosairaudet -kirjan edellinen painos ilmestyi 2007. Se luettiin loppuun, ja maailmakin on sen jälkeen muuttunut. Uudessa kirjassa on käsitelty uusia tauteja, uutta diagnostiikkaa ja uusia hoitoja.

Kaikki kirjan luvut on kirjoitettu kokonaan uudelleen. Kirjoittajakaartikin on vaihtunut, ja vanhat pioneerit ovat vaihtuneet nuorempiin. Kirjan luvut on pyritty kirjoittamaan yhtenäisen rakenteen mukaan niin, että niissä käsitellään etiologiaa, epidemiologiaa, diagnostiikkaa, hoitoa ja ehkäisyä. Kirjoittajina on lukuisa määrä kansallisia asiantuntijoita kaikista yliopistosairaaloistamme. Vastuutoimittajat ovat yhdessä kielentarkastaja Merja Suomelan kanssa hioneet tekstiä entistä sujuvammaksi. Kiitämme kaikkia kirjoittajia ja muita kirjan tekoon osallistuneita.

Kirjan kustantaa tälläkin kertaa Tampereen yliopiston rokotetutkimuskeskus, jolle suuret kiitokset. Kirjaa on tarkoitus jakaa lastenlääkäreille ja lääketieteen opiskelijoille.

Uusitusta painoksesta tehdään paperisen kirjan lisäksi sähköinen versio. Alustana toimii Kustannus Oy Duodecimin Oppiportti. Sähköinen versio mahdollistaa jatkossa kirjan päivittämisen, ja toivommekin, että asiatuntijamme korjaavat artikkeleita aina, kun uusi tieto antaa siihen aihetta.

Toivottavasti kirjasta on apua sairaita lapsia hoidettaessa.

Turussa, Helsingissä ja Oulussa lokakuussa 2019.

Ville Peltola

Marjo Renko

Harri Saxén

Seuraava artikkeli
Edellinen artikkeli
Artikkelin kuvat
Lisää muistiinpano
Kaikki muistiinpanot
Tekstin korostus
Kirjanmerkin lisäys
Kaikki kirjanmerkit
Kokoruutunäkymä
Lähetä palautetta
Tulosta