Alaselkäpotilaan kliininen tutkiminen

Julkaistu 19.9.2016

Kliininen tutkiminen esitietoihin yhdistettynä on diagnostiikan tärkein vaihe. Opiskele kurssin videoiden avulla miten tehdään hyvä alaselkäpotilaan kliininen tutkiminen!

Kliinisen tutkimisen tarkoituksena on aluksi tunnistaa potilaat, joilla voi olla vakava tai spesifinen sairaus, kuten esim. kasvain, infektio, tulehduksellinen reumasairaus, murtuma tai hermojuurioire. Kliinisessä tutkimisessa tarvitaan ja sovelletaan anatomian, hermo-lihasjärjestelmän, fysiologian ja biomekaniikan tuntemusta. Kliininen tutkiminen kohdennetaan oireiden ja koetun toiminnan vajavuuden perusteella. Tämän kurssin tavoitteena on esitellä miten tehdään hyvä alaselkäpotilaan kliininen tutkiminen.

Tekijät

LT, dosentti Jari Arokoski on fysiatrian erikoislääkäri ja toimii Itä-Suomen yliopistossa ja KYS:n fysiatrian klinikassa.

LT, professori Jaro Karppinen on fysiatrian erikoislääkäri ja toimii Oulun yliopistossa ja Oulun yliopistollisessa sairaalassa.

Dos Katri Laimi toimii fysiatrian kliinisenä opettajana Turun yliopistossa ja Turun yliopistollisessa keskussairaalassa.

LT, dosentti, fysiatrian erikoislääkäri Markku Kankaanpää toimii fysiatrian yksikön ylilääkärinä Tampereen yliopistollisessa sairaalassa.

Ei käyttöoikeutta sisältöön

Oppimateriaali

Verkkokurssi

Laajuus

45 minuuttia

Kohderyhmä

Lääkärit, lääketieteen opiskelijat ja muut alaselkäkipupotilaita hoitavat terveydenhuollon ammattilaiset

Arviot

/ 660 arviota
Kurssi oli todella hyvä ja kattava, lämmin suositus!
Opin alaselkäpotilaan tutkimista myös sairaanhoitajan vastaanotolla.
Vahva suositus!