Alaselkäpotilaan anamneesi

Julkaistu 14.3.2016 • Päivitetty 2.5.2019

Potilaan haastattelu on tärkein osa vastaanottoa, ikään kuin potilaan "oma lähete". Potilaan ja lääkärin välisessä vuorovaikutuksessa on pidettävä huolta, ettei lääkäri synnytä tai vahvista virheellisiä uskomuksia mm. teettämällä tarpeettomia lisätutkimuksia tai sairauslomia.

Kurssilla perehdytään selkäkivun syihin ja yksityiskohtaisen anamneesin tekoon. Alaselkäpotilaan anamneesissa ja kliinisessä tutkimuksessa keskeisintä on selvittää, onko potilaalla vakavaa tai spesifistä syytä kivulle. Tarvittaessa potilas lähetetään potilas pikaisesti jatkotutkimuksiin.

Tekijät

LT, dosentti Jari Arokoski on fysiatrian erikoislääkäri ja toimii Itä-Suomen yliopistossa ja KYS:n fysiatrian klinikassa.

LT, professori Jaro Karppinen on fysiatrian erikoislääkäri ja toimii Oulun yliopistossa ja Oulun yliopistollisessa sairaalassa

LKT, dosentti Timo Pohjolainen on fysiatrian erikoislääkäri ja toimii Helsingin yliopistossa ja Helsinki Hospitalissa.

Ei käyttöoikeutta sisältöön

Oppimateriaali

Verkkokurssi

Laajuus

35 minuuttia

Kohderyhmä

Lääkärit, lääketieteen opiskelijat ja muut alaselkäkipupotilaita hoitavat terveydenhuollon ammattilaiset.

Arviot

/ 1289 arviota
Kertausta, mutta muistiin tuli aikaisemmin opittuja mutta nyt taas muistiin nousevia asioita. Kurssi selkeytti taas näkemystä.
Hyvä koonti aiheesta, ei tarvinnut etsiä eri alaotsikoiden aiheita erikseen. Linkit diojen "ulkopuolelle" olivat hyviä koonteja.
Motivoivaa opiskelua!