Avoimen haavan paikallishoito

Julkaistu 22.3.2016 • Päivitetty 20.12.2018

Tällä kurssillla esittelemme avoimen haavan hoidon perusteet. Kurssilla käydään läpi haavojen väriluokitus, hoidon ja haavasidoksen valinta sekä ohjaus. Kurssin tavoitteena on tarjota hyvät pohjatiedot avointen haavojen hoitoon.

Tekijät

Terveystieteiden maisteri, sairaanhoitaja Heidi Castrén on hoitanut haavapotilaita sekä kunnallisella että yksityisellä puolella yli 15 vuotta. Lisäksi hän on pitänyt lukuisia haavanhoitoon liittyviä koulutuksia ja toimii Suomen Haavanhoitoyhdistys ry:n puheenjohtajana.

Sairaanhoitaja (ylempi AMK) Ulla Nuutinen on auktorisoitu haavahoitaja. Hänellä on 10 vuoden kliininen työkokemus haavapotilaiden hoidosta eri yksiköissä, ja hän toimii haavahoitajana HUS:n ihotautien klinikassa.

Erikoissairaanhoitaja, haavanhoidon asiantuntija Helvi Hietanen on ollut perustamassa Suomen Haavanhoitoyhdistystä ja European Pressure Ulcer Advisory -paneelia. Hän on myös toiminut hallituksen jäsenenä lähes kymmenen vuotta.

Ei käyttöoikeutta sisältöön

Oppimateriaali

Verkkokurssi

Laajuus

60 minuuttia

Kohderyhmä

perusterveydenhuollon haavanhoidon parissa toimivat: sairaanhoitajat, lähihoitajat, lääkärit ja muut terveydenhuollon ammattilaiset, sekä terveydenhuollon alan opiskelijat

Arviot

/ 4259 arviota
Todella kattava tietopaketti haavan hoidosta! Sain paljon uutta pohdittavaa.
Haavojen puhdistukseen liittyvät videot toivat varmuutta omaan osaamiseeni.
Tietoni ja taitoni haavanhoidosta päivittyivät. Koen olevani varmempi hoitaessani haavoja.