Elvytys II: Syvennä tietojasi

27.5.2022 Oppiportti

Jokainen terveydenhuollon ammattilainen voi kohdata elvytystilanteen. Algoritmien lisäksi on hyvä tuntea laadukkaan elvytyksen osatekijät sekä tietää, mitä tapahtuu elvytyksen jälkeen ja miksi. Entä miten elvytystilanne käsitellään jälkeenpäin elvyttäjien kesken ja miksi se on tärkeää?

Suositun webinaarin tallenne uusitaan 16.5. – 26.6.2022! Hyödynnä koulutus esimerkiksi kesäsijaisten perehdytyksessä tai muussa henkilöstön elvytyskoulutuksessa. Tarjoamme tallenteen Oppiportti-lisenssin tilanneille organisaatioille sekä tammikuussa webinaariin osallistuneille käyttäjille.

Sisältö

Webinaari syventää elvytystietoja ja tarjoaa perusteluja toiminnalle pohjautuen uusimpiin Käypä hoito -suosituksiin. Webinaarissa käydään läpi aikuispotilaan elvytyksen erityistilanteita, tiimityöskentelyä niissä sekä elvytyksen jälkeistä välitöntä hoitoa ja jatkohoidon suunnittelua päivystyksessä. Lisäksi koulutus valottaa, mitä tapahtuu tehohoidossa sekä sitä, miten potilaan selviämisen ennustetta arvioidaan. Osallistujana tiedät myös, mistä asioista laadukas elvytys koostuu ja miksi näitä asioita tulee painottaa elvytyskoulutuksissa.

Oppimistavoitteet

  • Tiedät, mitä on laadukas elvytys.
  • Tiedät tavallisimmat syyt, jotka johtavat poikkeavaan toimintamalliin.
  • Ymmärrät, mitä tapahtuu elvytyksen jälkeisessä hoidossa ja miksi.
  • Tiedät, mihin panostaa elvytyskoulutuksessa ja miksi.

Ohjelma

Tallenne Ohjelma
0:00 Tervetuloa webinaariin!
Petra Kupari, pj.
0:07 Elvytyksen algoritmit, laadukkaan elvytyksen tekijät ja elvytyksen jälkeinen palautekeskustelu
Sanna Hoppu
0:28 Erikoistilanteet ja potilaan kuljetus elvyttäen. Tiimityön näkökulma
Piritta Setälä
1:00 Sydänpysähdyksen välitön jatkohoito verenkierron palauduttua sekä jatkohoidon suunnittelu päivystyksessä
Jouni Kurola
1:21 Mitä tapahtuu tehohoidossa ja ennusteen arviointi
Markus Skrifvars
1:47 Kysymyksiä ja keskustelua
2:03 Päätössanat
Petra Kupari, pj.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Asiantuntijat

Dosentti Sanna Hoppu toimii ylilääkärinä Tays Ensihoitokeskuksessa.

LT Jouni Kurola toimii ensihoitolääketieteen professorina Itä-Suomen yliopistossa.

LT Piritta Setälä toimii apulaisylilääkärinä ja lääkärihelikopteritukikohdan vastuulääkärinä Tays Ensihoitokeskuksessa sekä Suomen elvytysneuvosto ry:n puheenjohtajana.

LT Markus Skrifvars toimii ensihoitolääketieteen professorina Helsingin yliopistossa.

Sh YAMK, kliininen asiantuntija Petra Kupari toimii Oppiportissa projektipäällikkönä ja tämän webinaarin puheenjohtajana.

Luennoitsijat toimivat Suomen elvytysneuvosto ry:n asiantuntijoina ja ovat osallistuneet Elvytyksen Käypä hoito -suositukseen kirjoittajina. Elvytyksen Käypä hoito -suositus on päivitetty marraskuussa 2021.

Webinaari ei ole enää käytettävissä

Oppimateriaali

Webinaaritallenne.

Ajankohta

Tallenne on katsottavissa 16.5. – 26.6.2022

Kesto

120 minuuttia

Ilmoittautuminen

Koulutukseen ei voi ilmoittautua. Tallenne tarjotaan Oppiportti-lisenssin tilanneille organisaatioille sekä tammikuussa webinaariin osallistuneille käyttäjille.

Kohderyhmä

Terveydenhuollon ammattilaiset, jotka kohtaavat tai saattavat kohdata elvytystilanteita työssään. Työyksikön elvytysvastaavat ja -kouluttajat sekä muut asiasta kiinnostuneet ja alan opiskelijat.

Osallistumisohjeet

Ks. Oppiportin ohje

Kirjaudu Oppiporttiin työpaikan verkossa omilla käyttäjätunnuksillasi. Jos oranssissa painikkeessa lukee ”Avaa webinaari”, on sinulla katseluoikeus webinaariin.

Ennakko-/lisämateriaalit

Tämä on syventävä webinaari. Suosittelemme, että suoritat ennakkoon Elvytys -verkkokurssin ja tutustut Elvytyksen Käypä hoito -suositukseen.

Arviot

/ 474 arviota
Luennoitsijat olivat erittäin hyviä! Hyvät ja tiiviit paketit täynnä asiaa. Hyvin jaksoi kuunnella ja keskittyä, ei ollut mitään turhaa ja ylimääräistä.
Uuden Käypä hoito –suosituksen avaaminen tällaisella koulutuksella oli erittäin toimiva!
Omaan työhön sai paljon tietoa tästä koulutuksesta.