Gastroskopia

Julkaistu 27.8.2018

Gastroskopioita tehdään maassamme kymmenille tuhansille potilaille erilaisissa terveydenhuollon toimipisteissä. Gastroskopia on kajoava toimenpide ja se tulee suorittaa tiettyjen standardien mukaisesti.

Tällä kurssilla esittelemme gastroskopian aiheet ja vasta-aiheet, tutustumme toimenpiteen suorittamiseen ja käymme läpi tärkeimpiä löydöksiä. Perehdymme myös tutkimuksen laatukriteereihin. Kurssin jälkeen osaat selittää potilaalle, miksi tutkimus tehdään ja mitkä ovat tärkeimmät löydökset.

Tekijät

LT, dosentti, Gastroenterologian erikoislääkäri Perttu Arkkila

LT, Gastroenterologian ja sisätautien erikoislääkäri Riitta-Liisa Vasunta

Ei käyttöoikeutta sisältöön

Oppimateriaali

Verkkokurssi

Laajuus

30 minuuttia

Kohderyhmä

Avoterveydenhuollon lääkärit, toimenpiteitä tekevät lääkärit ja toimeenpiteeseen lähettävät lääkärit, sairaanhoitajat sekä lääketieteen opiskelijat

Arviot

/ 348 arviota
Hyvät kuvat auttoivat havaitsemaan paremmin normaalin ja poikkeaman välistä eroa.
Hyvät kuvat ja videot! Olen visuaalinen oppija, joten tämä toimi minulle parhaiten. Oli palkitsevaa huomata, miten lopputestissä sain yhtä vaille kaikki vastaukset oikein, vaikken kurssia ennen tiennyt aiheesta paljoakaan. Tällaisia kursseja saisi olla enemmänkin!
Teen keskussairaalassa kirurgian runkokoulutusta ja mielestäni kurssi on niin hyvä, että aion suositella ylilääkärillemme sen ottamista osaksi gastron koulutusblokkiamme.