Kliinisen rasituskokeen suoritus ja tulkinta

Julkaistu 5.6.2017

Kliininen rasituskoe on edelleen keskeinen tutkimusmenetelmä monien sydänsairauksien diagnostiikassa, hoitolinjan valinnassa ja seurannassa sekä hoitovasteen ja ennusteen arvioinnissa.

Kurssilla esitellään kliinisen rasituskokeen aiheet ja vasta-aiheet sekä tutustutaan videon avulla tutkimuksen toteutukseen. Lisäksi käsitellään rasituskokeen käyttöä eri sairauksien diagnostiikassa sekä hoitovasteen ja ennusteen arvioinnissa. Kurssin potilastapausten avulla voi harjoitella kliinisen rasituskokeen tulkintaa.

Tekijät

LT, dosentti Pekka Raatikainen on kardiologian ja sisätautien erikoislääkäri ja toimii ylilääkärinä HYKS:n Sydän- ja keuhkokeskuksessa.

LT Hannu Parikka on kardiologian ja sisätautien erikoislääkäri ja toimii HYKS:n Sydän- ja keuhkokeskuksessa.

Ei käyttöoikeutta sisältöön

Oppimateriaali

Verkkokurssi

Laajuus

45 minuuttia

Kohderyhmä

Lääkärit, lääketieteen opiskelijat sekä sairaanhoitajat

Erikoistumispisteet

Tampereen yliopiston lääketieteen yksikön ammatillinen jatkokoulutustoimikunta on hyväksynyt verkkokoulutuksen teoreettiseksi kurssimuotoiseksi koulutukseksi seuraavasti: päätös UTA17/043, alat (tuntimäärä): Kardiologia (3), Keuhkosairaudet ja allergologia (2), Kliininen fysiologia ja isotooppilääketiede (3), Sisätaudit (3), Terveydenhuolto (3), Yleislääketiede (3).

Arviot

/ 224 arviota
Rasituskoe ollut ylipäätänsä epäselvä, tämä antoi hyvän kokonaiskuvan.
Kiva uusi oppimistapa valmistautua ensi viikon kliinisen fysiologian kliininen rasituskoe-harkkaan.